TV-tablå för Kunskapskanalen

 • 15.00: Livet på landet. 15.25: Framtidens stad. 15.50: Hela Göteborg! 16.35: Man skapar inte en stad med byggnader. 17.05: Mellan natur och arkitektur. UR.

  Visas inte i SVT Play

 • Beirut. Trots omgivande kaos och krigshärjad historia myllrar Beirut av ett livligt nattliv, musiker, artister och aktivister. Dokumentärserie om konstuttrycket i fem unika städer som har upplevt traumatiska händelser. Del 1 av 5. UR.

  Bild: HD. Från 2016

  Se programmet i UR Play

 • Brittisk dokumentärserie från 2014. Del 2 av 4. Dagens avsnitt avhandlar Tudorperioden, en tid som präglades av känslan att allt var möjligt. Men nya läkemedel ämnade att hela och fascinationen för exotiska varor hämtade från fjärran länder gav oanade effekter. Programledare Suzannah Lipscomb tittar närmare på historiska vardagsföremål och produkter som var skapade för att underlätta och förenkla folks liv, men som istället bidrog till det motsatta och orsakade skada, sjukdom och i vissa fall även dödsfall.

  Bild: HD. Från 10/12 i K. Även i K 16/12

  Kan ses i SVT Play till söndag 17 december (4 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Livets färger. När liv uppstod på jorden exploderade snart planeten i färger. Växter och djur använder hela färgpaletten för sin egen fortplantning och överlevnad på häpnadsväckande sätt. UR.

  Bild: HD. Från 8/12 i K

  Se programmet i UR Play

 • Uganda. Jimmy Doherty reser till Uganda för att träffa ett ungt brittiskt par och deras tre månader gamla baby. Miljöaktivisterna Jenny och Charlie bor på stranden vid floden Nilen och ska med hjälp av naturens resurser bygga upp en gård. Del 2 av 3. UR.

  Bild: HD. Även i K 16/12 och K 17/12

  Se programmet i UR Play

 • 2011 togs rymdfärjan Discovery ur trafik efter många års tjänst. Christer Fuglesang är bara en av alla astronauter som fått skjuts ut till rymdstationen. Men Discovery hade en resa kvar, till ett museum i Washington DC.

  Från 2015. Även i K 16/12 och K 18/12

  Kommer att kunna ses i SVT Play till onsdag 17 januari (1 månad)

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play

 • Noam Chomsky ger sin bild av den amerikanska demokratin och den ekonomiska historien. Han talar om koncentration av förmögenhet och makt och framför kritik mot odemokratiska beslutsprocesser, globalisering och mot nedskärningar i den sociala välfärden. UR.

  Bild: HD. Även i K 14/12, K 17/12 och K 18/12

  Se programmet i UR Play

 • Naturdokumentär från 2007. Del 1 av 3. Eftersom tigern är skygg och svår att filma får man ta spionkameror till hjälp. Med hjälp av effektiva och miljövänliga terrängfordon - elefanter - lyckas BBC:s team komma alldeles inpå en tigerhona och hennes små ungar djupt inne i en indisk skog. I snabeln eller på betarna bär elefanterna de fjärrstyrda specialkamerorna ända fram till tigrarnas fötter. Resultatet är en nära skildring utan motstycke av vårt största kattdjur.

  Från 10/12 i K. Även i K 14/12

  Kan ses i SVT Play till söndag 24 december (11 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Naturserie från 2007. Del 1 av 5. Skulle ödlor, paddor och ormar vara tröga och primitiva enstöringar? Glöm det. David Attenboroughs serie visar att det kallblodiga livet kan vara nog så hett. David Attenborough utforskar livet för de framgångsrika kräl- och groddjuren. De har överlevt istider, klarat sig från massutrotning och är betydligt fler till antalet än både däggdjur och fåglar. Hur kommer det sig att de har klarat livet på jorden så framgångsrikt?

  Från 11/12 i K

  Kan ses i SVT Play till måndag 25 december (12 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Den siste prinsen. TV-teamet besöker trendiga Gangnam i Sydkorea. Här kostar lägenheterna mer än på Manhattan. Nästa stopp blir Jeonju, en stad med rik historia. Vid koreakrigets utbrott flydde prins Rhee Seok hit med sin familj. Del 9 av 10. UR.

  Bild: HD. Från 2016. Även i K 15/12 och K 16/12

  Se programmet i UR Play