TV-tablå för Kunskapskanalen

 • 15.00: Internet på riktigt. 15.20: Kan juridik vara smart? 15.50: Nytt i Svenska skrivregler. 16.20: Substantiv - inte bara saker. 16.50: Samtal med Hanya Yanagihara. UR.

  Från 18/5 i K

  Se programmet i UR Play

 • Medellin. Från att ha klassats som "världens farligaste och våldsammaste stad", är Medellín nu en av de säkraste städerna i Sydamerika. Se vad kreativa entreprenörer och konstnärer gjorde för att vända den onda cirkeln. Del 4 av 5. UR.

  Bild: HD. Från 2016

  Se programmet i UR Play

 • En tänkande talkshow med Eric Schüldt. Del 5 av 8: "Kapitalismen är ohållbar". Författaren Kajsa Ekis Ekman driver tesen att det kapitalistiska systemet bör skrotas, eftersom det både är djupt orättvist och leder till en klimatkatastrof. Hon blir bemött av den liberale författaren Mattias Svensson och nationalekonomen Johanna Möllerström.

  Bild: HD. Textad sid. 199. Från 16/7 i K. Även i K 22/7

  Kan ses i SVT Play till fredag 2 februari (6 månader)

  Se programmet i SVT Play

 • Brittisk naturfilm från 2015. För de lokala indianerna i Kanadas kustskogar mot Stilla havet har den stor andlig betydelse, den vita svartbjörnen. Naturfilmarna Jeff och Sue Turner var där för tjugo år sedan och fascinerades. När de nu återvänder tar de med sig hela familjen - och stannar ett år.

  Ljud: 5.1. Från 16/7 i SVT2

  Kan ses i SVT Play till söndag 30 juli (10 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Ökenvandring. Äventyraren Levison Wood närmar sig Nilens utlopp. I Egypten går vägen nära drogsmugglare och in i Kairo, där 20 miljoner människor trängs. Med såriga fötter, efter nio månaders vandring får han ett oväntat mottagande. Del 4 av 4. UR.

  Bild: HD. Från 15/7 i K. Även i K 21/7 och K 22/7

  Se programmet i UR Play

 • Amerikansk naturdokumentär från 2012. Del 2 av 3. Simblåsan håller dem flytande så de kan använda alla muskler till fart. Fiskarna är havets verkliga sprintermästare och snabbast av dem alla är segelfisken.

  Från 2014. Även i K 21/7 och K 25/7

  Kommer att kunna ses i SVT Play till torsdag 24 augusti (1 månad)

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play

 • Hippierörelsen. Följ med till Kalifornien - födelseplats för ungdomsrörelsen som omhuldade fred, fri sex, droger och musik. Hippies älskade livet och varandra, men det etablerade samhället försökte hålla anständigheten uppe med lag och ordning. Del 7 av 10. UR.

  Bild: HD. Även i K 23/7 och K 25/7

  Se programmet i UR Play

 • Varför är vi som vi är? Vi är unika, men hur skapas vår personlighet och känslor? Hjärnforskaren David Eagleman fortsätter undersöka processen i hjärnan. Och varför är den opålitlig och skapar minnen som inte stämmer med verkligheten? Del 2 av 6. UR.

  Bild: HD. Från 19/7 i K. Även i K 22/7 och K 24/7

  Se programmet i UR Play

 • Teknik. Upplev kamerateknikens och specialeffekternas snabba utveckling. SteadiCam, DV-kameror och Bullet Time gjorde "Rocky", "Festen" och "The Matrix" till tekniska milstolpar i filmhistorien. Del 4 av 8. UR.

  Bild: HD. Textad sid. 199. Från 2016. Även i K 22/7

  Se programmet i UR Play

 • På berget. Naturfilmaren Leo Larsen har tillbringat åratal med att följa ett kungsörnspar och deras liv. Vi får besöka hans kamouflerade koja där han tillbringat dagar och nätter för att fånga deras liv. Han visar sina bästa filmer om pilgrimsfalkar, duvhökar och andra vilda djur. Del 2 av 3. UR.

  Bild: HD. Även i K 23/7 och K 25/7

  Se programmet i UR Play

 • Hur fångar man läsaren med väldigt få ord? Irländske författaren Colm Tóibín försöker tar reda på hur den spanske debutanten Jesús Carrasco egentligen gör. Och varför skriver man egentligen överhuvudtaget? Ett samtal mellan två kritikerrosade författare. Inspelat i oktober 2015. Arrangör: Stockholms litteraturfestival. UR.

  Bild: HD.

  Se programmet i UR Play