TV-tablå för Kunskapskanalen

 • 15.00: Virtual reality på riktigt. 16.00: Tips och tricks för småbarnsföräldrar i rullstol. 16.35: Vad är en nationell kris? 17.05: Var flyktingsituationen en kris? 17.35: Kris eller kris? Finansiering av krisforskning. UR.

  Se programmet i UR Play

 • Historiskt reportage. Detta avsnitt: Marstrand. På Carlstens fästning i Marstrand har många förbrytare fått sona sina brott. Det var här som den ökände tjuven Lasse-Maja till slut hamnade efter sina framgångsrika år i stöldbranschen. Med krusade lockar och iförd empireklänning förvred han huvudet på åtskilliga herrar, som inte bara förlorade hjärtat till den förslagna transvestiten utan även kontanter och bordssilver.

  Bild: HD. Textad sid. 199. Från 2015

  Kommer att kunna ses i SVT Play till lördag 7 oktober (6 månader)

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play

 • Brittisk dokumentärserie från 2015. Del 4 av 5. Uppförandet av en borg försåg många människor med jobb och byggandet tog lång tid då i princip allt gjordes för hand. Men några funktioner sparade tid och var livsviktiga för den dagliga driften, såsom till exempel kvarnen. En borg var en vanlig syn under medeltiden, men genom århundradena har många av dess hemligheter gått förlorade. Historikern Ruth Goodman har tillsammans med arkeologerna Peter Ginn och Tom Pinfold tagit sig an det ambitiösa projektet att bygga upp en medeltida borg från grunden. Ett bygge som pågått sedan 1997.

  Bild: HD. Från 24/3 i K

  Kan ses i SVT Play till söndag 23 april (1 månad)

  Se programmet i SVT Play

 • Brittisk naturfilm från 2014. Del 1 av 3. Varg och människa - två eviga fiender. Men när filmaren Gordon Buchanan beger sig till den kanadensiska tundran lyckas han knyta kontakt med en grupp polarvargar och komma dem unikt nära.

  Från 23/3 i K

  Kan ses i SVT Play till söndag 2 april (5 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Makt och medborgare. Historikern Mary Beard ger oss en personlig skildring av hur ett av världshistoriens mäktigaste imperier fungerade. Vilka var romarna? Och vad innebar det att vara romare? Del 3 av 4. UR.

  Bild: HD. Från 25/3 i K. Även i K 29/3 och K 30/3

  Se programmet i UR Play

 • Brottsplatsen. Vad gör en filmscen hotfull? Hur kan man veta att ett brott snart kommer begås i en bok? Deckarförfattare och filmskapare berättar om hur de använder kontraster, musik, färg- och ljussättning för att påverka sin publik. Del 2 av 3. UR.

  Bild: HD. Textad sid. 199. Även i K 29/3

  Se programmet i UR Play

 • Fransk dokumentär från 2016. Efter fem års inbördeskrig vägrar Syriens diktator Bashar al-Assad att släppa ifrån sig makten. Despoten i Damaskus tvekar inte ens att offra sitt eget folk för att fortsätta regera. I konflikternas Mellanöstern har han alltjämt en nyckelroll. Men al-Assad spelar ett farligt dubbelspel. Vem är han? Hur tänker han? Och hur länge kan stormakterna låta honom hållas? (Bashar, The master of chaos. En film av Antoine Vitkine)

  Textad sid. 199. Från 15/1 i SVT2. Även i K 1/4

  Kommer att kunna ses i SVT Play till lördag 27 maj (2 månader)

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play

 • År 1936 var nazistregimen värd för de olympiska spelen. Tre år senare påbörjade Tyskland ockuperingen av Polen. Hör historien om hur en internationell idrottsfest kom att användas som ett politiskt maktmedel och propagandaredskap för Tredje riket. UR.

  Bild: HD. Från 23/3 i K

  Se programmet i UR Play

 • Brittisk naturserie från 2010. Del 3 av 3. Framtiden i våra händer. Rano är ny ledarhane i gruppen och måste nu hålla samman sin grupp. Frågan är hur framtiden ser ut för bergsgorillorna. Kommer de att kunna överleva sida vid sida med människan?

  Ljud: 5.1. Från 2014. Även i K 30/3

  Kommer att kunna ses i SVT Play till fredag 7 april (10 dagar)

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play