Tablå

09:00
UR Samtiden14:00 Romsk inkludering i Stockholms stad. 14:05 Romska kvinnors situation i Sverige. 14:15 International Roma unions arbete och vision. 14:25 Den romska kvinnan i Europa. 15:00 Romskt deltagande i politiken. 15:15 Romska kvinnoprojekt. 15:30 Roma Rising. 15:40 Bemötandet av romska kvinnor inom socialtjänsten. 15:55 Romers valdeltagande. 16:05 Så går det i skolan för placerade barn16:20 Orsaker till minskad likvärdighet i grundskolan. 16:40 Vem bestämmer hur faderskap ska göras? UR.
15:00
Marina mysterier
15:20
SupermänniskorExtrema kroppar. Tack vare deras genetiska sammansättning har kropparna fått speciella egenskaper. Möt människor med exceptionell fysisk och mental kapacitet som påminner om fiktionens superhjältar. Del 3 av 4. UR.
16:15
Världens natur: IsbjörnssommarIsbjörnen har blivit en symbol för klimatfrågan. Hur ska den klara sig i en varmare värld där isarna smälter? Vid Hudson Bay i Kanada tvingas isbjörnarna tillbringa allt längre tid på land bland buskar och blommor.
17:10
Kanaler, båtar och kärlekSeriestart. Ny säsong. Skådespelarparet Timothy West och Prunella Scales firar sitt 50-åriga äktenskap med en resa på en kanal som ligger dem extra varmt om hjärtat. Nämligen den totalrenoverade Kennet and Avon Canal, som de hjälpte till att restaurera för 40 år sedan. Brittiskt reseprogram från 2014. Del 1 av 10. UR.
18:00
Dumma, dumma leukemiLekfull dokumentär där vi under åtta månader följer sexåriga Mika som har leukemi. Med bildcollage och animationer delar Mika och hennes familj med sig av känslor och upplevelser under sjukdomstiden. UR.
19:10
Medicinskåpets hemligheterLäkemedelsindustrin går mot en ny guldålder. Men håller receptfria läkemedel vad de lovar, eller är mormors huskur lika effektiv, kanske till och med bättre? Läkaren Chris Van Tulleken undersöker effekten på de vanligaste åkommorna. UR.
20:10
Det levande SöderhavetSe en ö bli till, växa och gå under - allt beroende på undervattensvulkaner. Detta relativt vanliga naturfenomen i Söderhavet är också grunden för korallrev och mycket ovanliga varelser. Del 5 av 6: Vulkanernas hav.
21:00
Kvinnor på toppenLedarskap och motstånd. Serie om kvinnor i världen som tar ställning, utmanar traditioner och erövrar makt. Vad är priset för makt? Bl.a. medverkar Hillary Clinton, Michelle Bachelet, Chiles första kvinnliga president och Sveriges utrikesminister Margot Wallström. Del 1 av 4. UR.
21:50
Guy Martin - På båge genom IndienDel 2 av 2. Äventyret och mötet med en ny kultur är receptet när Indien korsas med motorcykel. Det är Guy Martin, som på sitt karaktäristiska sätt tar med sig kameran på sitt möte med landet i Asien.
22:35
Punk och perestrojkaSibiriens punkrockare berättar. I dokumentärens intensiva tempo kastas vi in i en värld där musikerna placerades på sinnesjukhus eller skickades till armén, och där perestrojkan öppnade upp för dem och punkscenen på 80-talet. UR.