Riskfri kyckling och pocherade ägg

Matdetektiverna

48 min • Avsnitt 1

Riskfri kyckling och pocherade ägg. Hur hanterar man rå kyckling, eller steker den ultimata laxfilén? Matdetektiverna reder ut de vanligaste frågorna. Dessutom testar veckans panel om man mår bättre av glutenfri diet även om man inte lider av intolerans. Del 1 av 3. UR.

Om programmet

Mat är ett hett diskussionsämne i dagens samhälle. Vad vi ska äta? Vilken mat är nyttig, god och dessutom prisvärd? Vad ska vi äta för att må bra och vilken mat kan göra oss sjuka? Matdetektiverna består av forskaren Alice Roberts, kocken Tom Kerridge och journalisten Sean Fletcher. Tillsammans med forskare och experter utför de experiment på olika födoämnen och ger oss smakrika matlagningstips.

Produktionsår
2016
Kan ses till
31 dec 2018
Publicerades
fre 3 feb 2017
Medverkande
Alice Roberts
Sean Fletcher
Tom Kerridge
Internationell titel
Food detectives