Vetenskaplig tillagning

Stjärnkockens rymdmat

46 min • Avsnitt 1

Vetenskaplig tillagning. Gourmetkockens kulinariska utmaning: att förnya den trista mat som serveras på rymdstationen ISS. Kocken går vetenskapligt tillväga och lyckas laga god mat som klarar både tyngdlösheten och rymdstationens stränga regler. Del 1 av 2. UR.

Om programmet

Trestjärniga kocken Heston Blumenthal får i uppdrag att förnya den trista maten ombord på rymdstationen ISS. Hans dröm är att skapa smakrika rätter som kommer att ge den brittiska astronauten Tim Peake en (g)astronomisk upplevelse under hans första rymdfärd. Du får följa det vetenskapliga arbetet i matlaboratoriet och se hur det är att vara stationerad på en rymdstation i sex månader.

Produktionsår
2015
Kan ses till
31 dec 2018
Publicerades
fre 13 okt 2017
Medverkande
Tim Peake
Heston Blumenthal
Internationell titel
Heston's dinner in space