TV-tablå för Kunskapskanalen

 • Samtal och talare i tiden från lärosäten och arenor - vetenskap och kunskap. UR.

  Se programmet i UR Play

 • Den före detta amerikanske fotbollspelaren Jackson Katz jobbar med genus och manlighetsfrågor inom bland annat USA:s militär. Han argumenterar för att manligt våld inte är en kvinnofråga utan en mansfråga. Arrangörer: Länsstyrelsen Stockholm, Män för Jämställdhet och Unizon. UR.

  Se programmet i UR Play

 • Kanadensisk dokumentär från 2009. Hur avslöjar man en lögnare? Sanningen är att alla ljuger. Forskare menar att vi lär oss att ljuga från 4 års ålder, och att vi gör det som en skyddsmekanism och en överlevnadsstrategi. I den här dokumentären avslöjas myterna som omgärdar lögnare och de olika knep som sägs avslöja dem. Den senaste forskningen inom psykologi och avancerade mätinstrument menar: det är inte alltid så enkelt.

  Från 18/8 i K

  Kan ses i SVT Play till torsdag 21 september (1 månad)

  Se programmet i SVT Play

 • Del 3 av 4. Idén om att skapa artificiellt liv har fascinerat samhället sedan science fictions uppkomst. Men vad händer om våra skapelser vänder sig mot oss? Från Frankensteins monsters första stapplande steg till Arnold Schwarzeneggers Terminator. Skådespelarna bakom robotarna R2D2 och C-3PO i Star Wars-filmerna ger sin syn på hur det är att leva i en maskin. William Gibson, Rutger Hauer och skaparna bakom Robocop berättar om sin fascination för den artificiella människan. Men hur gör vi om vi förlorar kontrollen över robotarna?

  Från 2015. Även i K 23/8

  Kan ses i SVT Play till fredag 1 september (10 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Del 1 av 3. Skojare finns det gott om i djurvärlden. För att lura till sig en partner, för att sno åt sig de bästa godbitarna - och naturligtvis för att komma undan hotande fiender. (Natural born hustlers)

  Från 17/8 i K

  Kan ses i SVT Play till söndag 27 augusti (5 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Del 1 av 2. Vad hände egentligen mellan ett av historiens mest omtalade kärlekspar? Och varför blev en av dem halshuggen? Vi vet inte mycket om hur kärleken såg ut mellan Henrik VIII och Anne Boleyn, vi vet dock hur deras tid tillsammans slutade. Men hur kunde deras kärlek ha en sådan dramatisk inverkan på omvärlden? Historikern Dr. Suzannah Lipscomb följer i deras fotspår till platserna där de levde, älskade och fattade de avgörande politiska beslut som förändrade historien. Hon söker svaret på frågan vad som hände under deras korta äktenskap som gjorde att det slutade så tragiskt.

  Bild: HD. Från 2015. Även i K 24/8 och K 27/8

  Kan ses i SVT Play till torsdag 21 september (1 månad)

  Se programmet i SVT Play

 • Svensk dokumentär från 2017. Efter 200 års dominans utmanas kol och olja som den självklara vägen mot välstånd. Men samtidigt som sol- och vindkraft blir allt billigare så blir motståndet mot en omställning allt hårdare. Och ingenstans är striden lika bitter som i Donald Trumps USA. Vetenskapsjournalisten Jens Ergon ger sig ut på en resa i en energivärld på väg att vändas upp och ned.

  Textad sid. 199. Från 11/6 i SVT2. Även i K 26/8

  Kan ses i SVT Play till söndag 18 februari (6 månader)

  Se programmet i SVT Play

 • Watergateaffären. USA:s största inrikespolitiska skandal, Watergateaffären, slutade med att president Nixon avgick. Genom nyhetsklipp och i möten med många av nyckelpersonerna kring händelsen följer vi den skakande historien från början till slut. Del 2 av 8. UR.

  Bild: HD. Från 17/8 i K

  Se programmet i UR Play

 • De slogs, levde på brottslighet och försvarade sina gängkvarter under 1968-1975. Gängmedlemmar och musiker berättar med inlevelse om våldet och fattigdomen, men också om hiphop-kulturens revolution. Dokumentär. UR.

  Från 21/8 i K. Även i K 27/8

  Se programmet i UR Play