TV-tablå för Kunskapskanalen

 • 15.00: Hotet mot sanningen. 15.40: Sanningen och media. 15.55: Bilden av Sverige i utlandet. 16.05: Vår skeva syn på världen. 16.40: Vems sanning styr biståndet? 16.50: Europas flyktingmottagande. 17.00: Nytt liv för den odlade jorden. 17.40: Framtiden är formbar. UR.

  Visas inte i SVT Play

 • Reportage från Go'kväll. Om designern Anna Wengdin, som skapar broderade kuddar.

  Bild: HD. Textad sid. 199. Från 2016

  Kan ses i SVT Play till onsdag 6 juni (6 månader)

  Se programmet i SVT Play

 • Dansk programserie från 2014. Del 7 av 10. Programledaren Mette Bluhme Rieck och en rad framstående värderingsexperter åker landet runt på jakt efter danskarnas dolda skatter. Ägarna till några särskilt utvalda antikviteter ges dessutom möjlighet att direkt på plats erbjuda sin klenod till försäljning till en panel professionella uppköpare. Det första av två program inspelade på Hvidkilde Gods på Fyn. Medverkande antikhandlare är Ulrik Kemnitz, Margit Damgaard och Lis Messmann.

  Från 2015. Även i K 10/12

  Kan ses i SVT Play till söndag 7 januari (25 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Klimatförändringarna kan göra det nödvändigt att flytta växter och djur till andra klimatzoner. I Finland undersöker forskare och möjligheterna för denna "assisterade migration" som kanske blir framtidens naturskydd. Vi får följa forskargruppens arbete både på hemmaplan och i fält. UR.

  Bild: HD. Textad sid. 199.

  Se programmet i UR Play

 • Rivningskulan. Enligt energiprincipen kan energi aldrig skapas eller förstöras, bara omvandlas från en form till en annan. Fysikern Andreas Wahl åtar sig att bevisa denna princip med hjälp av en ett ton tung rivningskula, en betongvägg och sig själv. Del 4 av 8. UR.

  Bild: HD. Även i K 11/12

  Se programmet i UR Play

 • Livets färger. När liv uppstod på jorden exploderade snart planeten i färger. Växter och djur använder hela färgpaletten för sin egen fortplantning och överlevnad på häpnadsväckande sätt. UR.

  Bild: HD. Även i K 10/12 och K 12/12

  Se programmet i UR Play

 • Del 4 av 8: Yorks huvudlösa gladiatorer. Över 80 stycken illa tilltygade skelett i en och samma påkostade massgrav - alla utan huvud. Vilka var dessa människor? Spåren leder tillbaka till romartiden och en liknande massgrav i Turkiet - den enda hittills kända gladiatorgraven i världen. Kropparna har varit i god fysisk form, och de har alla dött i ung ålder. Och vissa av kropparna bär spår efter attacker av vilda djur. Under romartiden användes stora djur som björnar, lejon och tigrar under gladiatorspelen som motståndare - kan det vara svaret på gåtan?

  Bild: HD. Ävwn i K 9/12 och K 11/12

  Kan ses i SVT Play till söndag 7 januari (25 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • BBC-serie från 2016. Hur ser det egentligen ut när vi släpps innanför portarna på Storbritanniens mest spektakulära slott och herrgårdar? Och hur såg de ut förr i tiden, bortom alla lager av moderna renoveringar? Phil Spencer, passionerad byggnadshistoriker, tar oss inte bara innanför portarna utan ned till slottens originalritningar. Och med hjälp av specialisthantverkare kan vi få se hur otroligt utförligt de egentligen byggdes. Del 1 av 6: På besök i ett mästerverk från den elisabetanska eran, där ett himmel-rum och en helvetes-trappa fascinerar historikerna.

  Även i K 9/12 och K 12/12

  Kan ses i SVT Play till söndag 7 januari (25 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Kenya tar emot stora summor i bistånd och assistans från olika hjälporganisationer. Trots stödet är framstegen små. Följ med radioprofilen Boy Dallas in i en av Kenyas största kåkstäder, Kibera, för att uppleva befolkningens hårda verklighet. UR.

  Bild: HD. Från 4/12 i K. Även i K 10/12

  Se programmet i UR Play

 • Brittisk naturserie från 2017. Del 3 av 3. Norra Thailand består till två tredjedelar av skogsklädda berg. Här lever de grå bladaporna med sina gula ungar och här jagar den svarta pantern, myternas djur, på riktigt under regnskogens tak.

  Textad sid. 199. Från 3/12 i SVT2

  Kan ses i SVT Play till fredag 22 december (9 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Kung fu-skolan. Genom vackra landskap i Kanton går färden vidare till 20-miljonersstaden Peking. Tv-teamet besöker det legendariska Shaolintemplet och djupdyker i kinesiska kampkonster och traditionell kinesisk medicin. Del 8 av 10. UR.

  Bild: HD. Från 6/12 i K. Även i K 9/12

  Se programmet i UR Play

 • 91 piskrapp. "Iran är landet där ingenting är tillåtet, men allt är möjligt." Journalisten Thomas Erdbrink, bosatt i Teheran, beskriver landet med humor och värme, och tittar närmare på alla regler som påverkar människors liv i Iran. Del 2 av 4. UR.

  Bild: HD. Från 5/12 i K. Även i K 10/12

  Se programmet i UR Play