TV-tablå för Kunskapskanalen

 • 15.00: Böckerna om mitt liv. 15.15: Att gräva fram en stad på nytt. 15.35: Episk Helsingforsskildring om kärlek och vänskap. 15.55: Ärren vi bär. 16.15: Psykopater i din närhet. 16.35: Vem skriver på romska idag? 16.55: I mitt hjärta finns du kvar - om barn och sorg. 17.15: Blir vi våldsamma av sport? 17.35: Pest eller kolera? UR.

  Visas inte i SVT Play

 • Crossfitmästaren. Annie Mist Þórisdóttir säkrade världsmästartiteln i crossfit 2012, för andra året i rad. Hon berättar om den mentala stressen över att vara stämplad som den friskaste kvinnan i världen. Del 5 av 6. Från UR.

  Bild: HD. Från 2014

  Se programmet i UR Play

 • Brittisk dokumentärserie från 2014. Programledare Suzannah Lipscomb tittar närmare på historiska vardagsföremål och produkter som var skapade för att underlätta och förenkla folks liv, men som istället bidrog till det motsatta och orsakade skada, sjukdom och i vissa fall även dödsfall. Del 1 av 4. Det här avsnittet fokuserar på den viktorianska eran där det nya modet med invecklade tapetmönster bidrog till ett stort antal mystiska dödsfall i hemmen. Det handlar även om hur långt kvinnor tvingades gå för att uppnå tidens skönhetsideal.

  Bild: HD. Från 3/12 i K. Även i K 9/12

  Kan ses i SVT Play till lördag 16 december (3 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Jordens färger. Forskaren Helen Czerski reser runt jorden och söker svaren på hur vår jord blev full av färger. Grunden till alla färger finns i solljuset och Helen besöker världens störta solteleskop i Kalifornien. UR.

  Bild: HD. Från 1/12 i K

  Se programmet i UR Play

 • Indonesien. Jimmy Doherty besöker brittiska familjer som lämnat Storbritannien för att bosätta sig på andra platser på jorden. I det här programmet träffar han ett par som har lämnat sina heltidsjobb i England för att bosätta sig på en tropisk ö i Stilla havet. Har en enklare tillvaro gjort dem lyckligare? Del 1 av 3. UR.

  Bild: HD. Även i K 9/12 och K 10/12

  Se programmet i UR Play

 • Amerikansk dokumentär från 2016. Kärnkraftsolyckan i Fukushima 2011 var ett fruktansvärt uppvaknande. Det som inte fick hända, hände. Samtidigt pågick en sällan talad om hjälteinsats bara några mil därifrån. Naohiri Masuda ledde arbetet vid den intilliggande kärnkraftsanläggningen som räddades undan liknande katastrofala följder. Nu väntar ett uppröjningsarbete bland de farliga spillror som anläggningen fortfarande utgör, och ett stopp på de mängder av radioaktivt vatten som läcker ut i Stilla havet. Kan naturen någonsin återhämta sig? Här är berättelsen om hur katastrofen kunde ha blivit så mycket mer omfattande, och hur de efterföljande effekterna ser ut fem år senare.

  Från 2016. Även i K 9/12 och K 11/12

  Kan ses i SVT Play till onsdag 10 januari (1 månad)

  Se programmet i SVT Play

 • Åren med Obama. Med början i terrorattackerna den 11 september 2001 tar vi oss fram till och med Barack Obamas första period som president. Den kontroversielle Oliver Stone skildrar händelserna ur en vinkel som amerikanerna inte är vana vid. Del 10 av 10. UR.

  Från 2016. Även i K 7/12, K 10/12 och K 11/12

  Se programmet i UR Play

 • Floden Guadalquivir rinner upp i höga berg där kungsörnen häckar. Där den når havet efter 66 mils färd genom Andalusien bildar den stora träsk med flamingoer och andra fåglar. Nationalparken som skyddar området är Spaniens mest kända, Coto Doñana.

  Från 3/12 i K. Även i K 7/12

  Kan ses i SVT Play till lördag 6 januari (24 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Del 2 av 2. Fler och fler koncentrationsläger befrias och synerna chockerar hela världen. Hitlers rike krymper. Men efter de enorma dödssiffrorna och bristen på soldater får äldre, barn och kvinnor hjälpa till att försvara den tyska huvudstaden. Hur såg det sista året i Hitlers liv ut? Från landstigningarna på Dagen D till dagarna i bunkern och raserandet av nazistregimen, här avslöjas händelserna som tidigare har varit höljda i dunkel kring Hitlers sista förehavanden. De sista elva månaderna i Hitlers liv var de mest dödsbringande, där nazistregimen envist höll fast vid sin krigsstrategi. Elva månader som in i det sista var svåra att förutspå.

  Från 2/12

  Kan ses i SVT Play till fredag 5 januari (23 dagar)

  Se programmet i SVT Play

 • Kung fu-skolan. Genom vackra landskap i Kanton går färden vidare till 20-miljonersstaden Peking. Tv-teamet besöker det legendariska Shaolintemplet och djupdyker i kinesiska kampkonster och traditionell kinesisk medicin. Del 8 av 10. UR.

  Bild: HD. Från 2016. Även i K 8/12 och K 9/12

  Se programmet i UR Play