TV-tablå för Kunskapskanalen

 • 15.00: Lag och moral i medicinsk forskning. 15.35: Den svåra konsten att leva och överleva. 16.20: Ett samtal med Daniel Barenboim. 17.05: West-Eastern Divan Orchestra i samtal. UR.

  Från 12/6 i K

  Se programmet i UR Play

 • Rödfärg. Reportageserie från Go’kväll. Från Svenska Byggnadsvårdsföreningens sommarläger där man lär sig att ta hand om gamla byggnader och lär sig om traditionella hantverk.

  Bild: HD. Textad sid. 199.

  Kan ses i SVT Play till lördag 10 februari (4 månader)

  Se programmet i SVT Play

 • Varför behöver vi varandra? "Min grupp och de andra". En undersökning visar att vår hjärna bryr sig mindre om människor som är utanför den närmaste kretsen. Vad är det som gör att vi kan ignorera andra och överträda moraliska och sociala gränser? Del 5 av 6. UR.

  Bild: HD. Från 9/8 i K

  Se programmet i UR Play

 • Del 8 av 9: Myter. Får man mask i magen av att äta snö? Dör hajarna om de slutar simma? Vad händer med fåglarna om de äter för mycket riskorn efter ett bröllop? Naturexperterna Kristina "Snuttan" Sundell, Marie Dacke och Bent Christensen svarar på tittarnas frågor och avlivar myter om djur och natur. Dessutom undersöker de vad en tjur egentligen tycker om rött. Programledare är Linda Olofsson.

  Bild: HD. Textad sid. 199. Från 11/8 i K

  Kan ses i SVT Play till måndag 12 februari (4 månader)

  Se programmet i SVT Play

 • Den siste prinsen. TV-teamet besöker trendiga Gangnam i Sydkorea. Här kostar lägenheterna mer än på Manhattan. Nästa stopp blir Jeonju, en stad med rik historia. Vid koreakrigets utbrott flydde prins Rhee Seok hit med sin familj. Del 9 av 10. UR.

  Bild: HD. Från 9/8 i K

  Se programmet i UR Play

 • Semifinal. Mentorerna coachar och peppar eleverna inför semifinalen mellan skolornas debattlag.Tidigare osynliga elever satsar, stämningen är laddad, och eldiga tal lockar publiken till stående ovationer. Del 7 av 8. UR.

  Bild: HD. Från 2016. Även i K 18/8 och K 20/8

  Se programmet i UR Play

 • Fransk naturfilm från 2015. Historierna om sillkungen, den märkliga fisk som ser ut som en sill i huvudet men kan bli tio meter lång, är levande på västkusten. Men de konkreta fynden är mycket få liksom de personer som verkligen sett den märkliga fisken. Men Bertrand Loyer i Marseille fann att den faktiskt fanns i Medelhavet rakt utanför där han bor. Med hjälp av ny teknik för undervattensfilmning skapar St Thomas en naturfilm om sillkungen där vi möter den i vackra och spännande bilder i djupen men också får se en hel del av dess biologi.

  Textad sid. 199. Från 13/8 i SVT2. Även i K 17/8, K 18/8 och SVT2 19/8

  Går inte längre att se i efterhand

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play

 • Legenden lever fortfarande om världens sämsta och helt osäljbara tv-spel ET. Dokumentär om Ataris uppgång och fall och svaret på vad som egentligen hände med spelet på soptippen i New Mexico. UR.

  Bild: HD. Från 2015. Även i K 15/8 och K 20/8

  Se programmet i UR Play

 • Brittisk dokumentärserie från 2014. Del 1 av 3. Har du blivit nekad en plats på baletthögskolan på grund av din vikt? Här kommer revanschen. Wayne Sleep, som själv alltid fått höra att han är för kort för att stå på Kungliga balettens scen, vill genomföra det hans kollegor kallar en omöjlighet. Med hjälp av Prima Ballerina Monica Loughman sätter han upp Svansjön med amatörer som alltid har velat dansa, men ratats på grund av sin vikt. I syfte att öppna upp balettens värld görs det upp med ett av dess största tabun, kroppsstorlek.

  Bild: HD. Från 13/8 i K. Även i K 19/8

  Går inte längre att se i efterhand