TV-tablå för Kunskapskanalen

 • 15.00: Aktiv grupphästhållning av ridhästar. 15.20: Substantiv inte bara saker. 15.50: Ordböcker i takt med tiden. 16.15: Nytt i Svenska skrivregler. 16.45: Vattenrelaterade forskningsaktiviteter. 17.00: Klimatanpassning med hjälp av våtmarker. 17.20: Klimatvariationer och klimatförändringar. 17.40: Sociekonomiska effekter på vattenresurser. UR

  Se programmet i UR Play

 • Svensk naturfilm från 2012. Solbelysta odlingsrösen utgör en viktig livsmiljö för värmeälskande huggormar. Ett litet stycke svensk vardagsnatur i en film av Håkan Qvarnström.

  Textad sid. 199. Från 2013. Även i K 24/6

  Går inte längre att se i efterhand

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play

 • Norsk resereportageserie från 2013. Del 4 av 4. I en liten motordriven riksha ska reskamraterna Øystein Bache och Rune Gokstad i välgörenhetsrallyt "The Rickshaw Run" på två veckor ta sig tvärs över Indien, en resa på 3000 km. Teamet korsar gränsen till Rajastan och målgången i Jaisalmer kommer allt närmare.

  Från 15/6 i K. Även i K 22/6

  Går inte längre att se i efterhand

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play

 • Kända fotografer verksamma i Sydafrika berättar om fotografiets betydelse som propaganda och informationsbärare. Genom fotografierna får vi en inblick i landets historia, fattigdom och den våldsamma förändringen. Dokumentär. UR.

  Bild: HD. Från 16/6 i K

  Se programmet i UR Play

 • Nyzeeländsk naturserie från 2014. Del 4 av 6. Sjölejonhonan måste lämna sin lilla unge bland strandens skrovliga stenar när hon ska fiska. Ute till havs möter hon kaskelothonan som tvärtom alltid har sin lilla unge i följe. Sydöns östra kust är ett eldorado för marina däggdjur.

  Ljud: 5.1. Från 15/6 i K

  Går inte längre att se i efterhand

 • Del 3 av 3. Japan är berett att testa de amerikanska soldaternas uthållighet, hur länge kan de uthärda att slåss på okänd mark? USA svarar med att släppa det största bombregn någonsin skådat över japansk mark. Och de har ett hemligt vapen som kan ge dem en snabb väg ut ur kriget. Hur såg egentligen slaget om Stilla havet ut? En helt ny krigskonst utspelades nu till havs, samt över en stor del av Stilla havets ogenomträngliga småöar. Se soldaternas sällan visade egna filmer från slagfältet, i kampen som fördes från luften, till havs samt på välförsvarad mark. Ett krig som till slut bara såg en fruktansvärd utväg: atombomben.

  Från 17/6 i K. Även i K 21/6 och K 22/6

  Går inte längre att se i efterhand

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play

 • Kvinnor till salu. Smugglare letar efter ensamma unga kvinnor i Europas stora flyktingläger. Vi möter föräldrar som förlorat sin dotter till sexhandeln, men också en sexköpare som inte tror att en enda av de 200 prostituerade som han legat med är offer för människohandel. Del 7 av 8. UR.

  Bild: HD. Även i K 21/6

  Se programmet i UR Play

 • Fransk dokumentär från 2016. Maffian i södra Italien tjänar mer pengar än McDonalds och Deutsche Bank tillsammans. Knarkhandeln och den illegala sophanteringen står för merparten av inkomsterna. Med 60 000 anställda infiltrerar Ndranghetan alla delar av det italienska samhället. Modiga poliser och åklagare riskerar sina liv för att lagföra maffians ledare, men det största slaget utdelades nyligen från oväntat håll - av självaste påven.

  Textad sid. 199. Från 22/1 i SVT2. Även i K 24/6

  Går inte längre att se i efterhand

  Se alla tillgängliga avsnitt i SVT Play

 • Kapprustningen. 1960-talets början var den mest spända perioden under kalla kriget. Kapprustningen mellan USA och Sovjet utgjorde det största krigshotet sedan andra världskriget. Följ maktpolitiken bakom Kubakrisen, byggandet av Berlinmuren och kriget i Vietnam. Del 2 av 10. UR.

  Bild: HD. Från 15/6 i K

  Se programmet i UR Play